LSD1xx Series Lidar manual

LSD1xx Series Lidar manual

Katrangan singkat:

Aluminium alloy casting Nihan, struktur kuwat lan bobot entheng, gampang kanggo instalasi;
Laser kelas 1 aman kanggo mata wong;
Frekuensi scanning 50Hz nyukupi kabutuhan deteksi kacepetan dhuwur;
Pemanas terpadu internal njamin operasi normal ing suhu kurang;
Fungsi diagnosis mandhiri njamin operasi normal radar laser;
Jarak deteksi paling dawa nganti 50 meter;
Sudut deteksi: 190 °;
Nyaring bledug lan gangguan anti-cahaya, IP68, pas kanggo panggunaan ruangan;
Fungsi input switching (LSD121A, LSD151A)
Dadi independen saka sumber cahya njaba lan bisa njaga negara deteksi apik ing wayah wengi;
sertifikat CE


Detail Produk

Produk Enviko WIM

Tag produk

Komponen sistem

Sistem dhasar LSD1XXA kasusun saka siji radar laser LSD1XXA, siji kabel daya (Y1), siji kabel komunikasi (Y3) lan siji PC karo piranti lunak debugging.

1.2.1 LSD1XXA
produk (1)

No Komponen instruksi
1 Antarmuka logika(Y1 Daya lan I/Okabel input disambungake karo radar dening antarmuka iki
2 antarmuka Ethernet(Y3 Kabel komunikasi Ethernet disambungake karo radar dening antarmuka iki
3 Jendela indikator Sistem operasi,Weker kesalahan lan output sistem telung indikator
4 Tutup lensa ngarep Emitting lan nampasinar cahya nyadari pemindaian obyek kanthi tutup lensa iki
5 Jendela indikasi digital Status tabung Nixie ditampilake ing jendhela iki

Kabel daya

produk (2)

Definisi kabel

7-inti kabel daya:

Pin

Terminal No

warna

definisi

Fungsi

 Seri Lidar manual

1

Biru

24 V-

Input negatif saka sumber daya

2

ireng

PANAS-

Input negatif saka daya panas

3

Putih

IN2/OUT1

Input I/O / port output NPN 1 (padha karo OUT1)

4

coklat

24V+

Input positif saka sumber daya

5

abang

PANAS+

Input positif saka daya panas

6

Ijo

NC/OUT3

Input I/O / port output NPN 3 (padha karo OUT1)

7

kuning

INI/OUT2

Input I/O / port output NPN2 (padha karo OUT1)

8

NC

NC

-

Cathetan: Kanggo LSD101A, LSD131A, LSD151A, port iki minangka port output NPN (kolektor mbukak), bakal ana output tuas sing sithik nalika obyek dideteksi ing area deteksi.

Kanggo LSD121A, LSD151A, port iki I / O port input, Nalika input dilereni soko tugas utawa disambungake menyang kurang, dikenali minangka tingkat dhuwur lan output minangka "0" ing protokol komunikasi.

 

4-inti kabel daya:

Pin

Terminal No

warna

definisi

Fungsi

 Seri Lidar manual

1

Biru

24 V-

Input negatif saka sumber daya
2

Putih

PANAS -

Input negatif saka daya panas

3

NC

NC

Ra ono isine
4

coklat

24V+

Input positif saka sumber daya
5

kuning

PANAS+

Input positif saka daya panas

6

NC

NC

Ra ono isine

7

NC

NC

Ra ono isine

8

NC

NC

Ra ono isine

Kabel Komunikasi Kab

  1.3.3.1Kabel komunikasi

Seri Lidar manual (18)

1.3.3.2Definisi kabel

Pin

No

warna

definisi

Fungsi

No

RJ45

1

Oranye putih TX+E

Ethernet data sending

1

 Seri Lidar manual (36)

2

Ijo putih RX+E

data Ethernetnampa

3

3

Oranye

TX-E

Ethernet data sending

2

4

Ijo

RX-E

data Ethernetnampa

6

PC

Tokoh ing ngisor iki minangka conto tes PC.Kanggo operasi khusus, waca "Parentah PC LSD1xx"

Seri Lidar manual (33)

Parameter teknis

Model

LSD101A

LSD121A

LSD131A

LSD105A

LSD151A

Tegangan suplai

24VDC ± 20%

daya

<60W, arus kerja normal<1.5A,Pemanasan <2.5A

data antarmuka

Ethernet,10/100 MBd, TCP/IP

Wektu nanggepi

20ms

gelombang laser

905nm

Kelas laser

kelas 1(aman kanggo wong mata

Gangguan anti-cahya

50000 lux

Kisaran sudut

-5° ~ 185°

Resolusi sudut

0.36°

kadohan

0~40m

0~40m

0~40m

0~50m

0~50m

Résolusi pangukuran

5 mm

Repeatability

± 10 mm

In put fungsi

I/O 24V

I/O 24V

Fungsi output

NPN 24V

NPN 24V

NPN 24V

Fungsi Pembagian Area

Width&dhuwur

pangukuran

Kacepetan deteksi kendaraan

≤20km/j

  Jarak deteksi jembar kendaraan

1~4m

  Kesalahan deteksi jembaré kendaraan

±0,8%/±20 mm

  Range deteksi dhuwur kendaraan

1~6m

  Kesalahan deteksi dhuwur kendaraan

±0,8%/±20 mm

ukuran

131mm × 144mm × 187mm

Rating pangayoman

IP68

Karya / panyimpenansuhu

-30~ +60 ℃ /-40 ℃ ~ +85 ℃

Kurva karakteristik

Seri Lidar manual (42) Seri Lidar manual (43) Seri Lidar manual (44)
Kurva hubungan antarane obyek deteksi lan jarak
Seri Lidar manual (43)
Kurva hubungan antarane pantulan obyek deteksi lan jarak
Seri Lidar manual (44)
Kurva hubungan antarane ukuran titik cahya lan jarak

Sambungan listrik

3.1Définisi antarmuka output

3.1.1Katrangan fungsi

 

No

Antarmuka

jinis

Fungsi

1

Y1

8 soket pin

Antarmuka logis:1. sumber daya2. input I/O(nglamartoLSD121A3. Daya panas

2

Y3

4 soket pin

antarmuka Ethernet:1.Ngirim data pangukuran2. Maca setelan port sensor, setelan area lan.informasi kesalahan

 

3.1.2 Antarmukadefinisi

3.1.2.1 Y1 antarmuka

     7-inti kabel antarmuka:

Pin

No

warna

Definisi sinyal

Fungsi

 Seri Lidar manual

1

Biru

24 V-

Input negatif saka sumber daya

2

ireng

PANAS-

Input negatif sakadadi panas power

3

Putih

IN2/OUT1

Aku/O input / NPNport output1(padhato OUT1

4

coklat

24V+

Input positif saka sumber daya

5

abang

PANAS+

Input positif saka daya panas

6

Ijo

NC/OUT3

Input I/O / NPN outputpelabuhan3(padha karo OUT1

7

kuning

INI/OUT2

Input I/O / NPN port output 2(padha karo OUT1

8

NC

NC

-

Cathetan:Kanggo LSD101ALSD131ALSD105A, port ikiNPN port output(mbukak kolektor),bakal ana kurangoutput tuas nalika obyek dideteksi ing area deteksi.

KanggoLSD121A, LSD151A , port ikiAku/Oport input, Nalika input dilereni soko tugas utawa disambungake menyang kurang, dikenali minangka tingkat dhuwur lan output minangka "1" ing protokol komunikasi;Nalika input disambungake menyang 24V +, diidentifikasi minangka tingkat kurang lan output minangka "0" ing protokol komunikasi.
4-inti kabel antarmuka:

Pin

No

warna

Definisi sinyal

Fungsi

 Seri Lidar manual 1

Biru

24 V-

Input negatif saka sumber daya
2

Putih

PANAS -

Input negatif sakadadi panas power

3

NC

NC

Ra ono isine
4

coklat

24V+

Input positif saka sumber daya
5

kuning

PANAS+

Input positif saka daya panas

6

NC

NC

Ra ono isine

7

NC

NC

Ra ono isine

8

NC

NC

Ra ono isine

3.1.2.2  Y3definisi antarmuka

Pin

No

warna

Definisi sinyal

Fungsi

 Seri Lidar manual (40) 1 Ojangkoanputih TX+E

Ethernet data sending

2 Ijo putih RX+E

data Ethernetnampa

3

Oranye

TX-E

Ethernet data sending

4

Ijo

RX-E

data Ethernetnampa

 

3.2Wiring

3.2.1 LSD101ALSD131ALSD105A  Ngalih output wiring(7 inti kabel power

Cathetan:
Nalika baris output switch ora digunakake, iku bakal dilereni soko tugas utawa lemah, lan iku ora bakal short circuited karo sumber daya langsung
V + ora luwih saka voltase 24VDC, lan kudu grounded bebarengan karo 24VDC.

3.2.2 LSD121A,LSD151ANgalih output wiring(7 inti kabel power
3.2.3LSD121ALSD151A diagram kabel elektronik eksternal(kabel daya 7-inti
Kabel input lidar kudu disambungake karo kabel Vout eksternal sauntara sambungake siji 5Kresistancekanggo 24+

Fungsi lan aplikasi

4.1Function

Fungsi utama produk seri LSD1XX A yaiku pangukuran jarak, setelan input, lan penilaian lengkap babagan proses mlebu lan metu kendaraan lan pamisahan dinamis kendaraan kanthi ngukur informasi lebar lan dhuwur kendaraan.LSD1XX Radar seri disambungake menyang komputer ndhuwur liwat kabel Ethernet, lan grafik data lan data pangukuran bisa ditampilake liwat piranti lunak komputer ndhuwur.

4.2 Pangukuran

4.2.1 Pangukuran jarak(Aplikasi kanggoLSD101ALSD121ALSD105ALSD151A

Sawise radar diuripake lan ngliwati tes otomatis sistem, mula ngukur nilai jarak saben titik ing kisaran - 5 ° ~ 185 °, lan ngasilake nilai kasebut liwat antarmuka Ethernet.Data pangukuran standar yaiku 0-528 kelompok, cocog karo nilai jarak ing kisaran - 5 ° ~ 185 °, sing ana ing format heksadesimal, lan unit kasebut mm.Tuladhane:

Laporan kesalahan
Nampa pigura data:02 05 00 FE 00 FE 19 FE DB FE 01 02 F9 02 DE 02 E5 02 DE 02 E5 02 E5 02 E5 02 EC 02 EC 02 F3……..
Nilai jarak sing cocog:
Tanggal:02 F9 02 DE 02 E5 02 DE 02 E5 02 E5 02 E5 02 EC 02 EC 02 F3...

Informasi sudut lan jarak sing cocog karo data:-5° 761 mm,-4,64° 734mm,-4,28° 741mm,-3,92°734mm, -3,56°741,-3,20° 741mm,-2,84° 741mm,-2,48° 748mm,-2,12° 748mm,1,76° 755 mm...

4.2.2Pangukuran jembar lan dhuwur(Aplikasi kanggo LSD131A

4.2.2.1Protokol komunikasi pengukuran

 

Katrangan

Kode fungsi

Hasil jembar

Hasil dhuwur

Paritas bit

Byte

2

2

2

1

Radar ngirim(Heksadesimal

252A

WHWL

HHHL

CC

Ilustrasi:

Wasil idth:WH( dhuwur8bit),WL( sedheng8bit

Hwolungasil:HH(dhuwur8bit),HL(sedheng8bit

Paritas bit:CC(Priksa XORsaka bait kapindho nganti bait kapindho pungkasan

Tuladha:

Jembar2000dhuwur1500:25 2A 07 D0 05 DC 24
4.2.2.2Protokol setelan parameter
Setelan standar pabrik produk yaiku: lebar jalur 3500mm, jembar obyek deteksi minimal 300mm, lan dhuwur obyek deteksi minimal 300mm.Pangguna bisa ngowahi paramèter sensor miturut kahanan nyata.Yen sensor kasil disetel, klompok data status kanthi format sing padha bakal bali.Format khusus instruksi kasebut kaya ing ngisor iki

Katrangan

Kode fungsi

Kode fungsi bantu

Parameter

Paritas bit

Bytes

2

1

6/0

1

Radarnampa(Heksadesimal

454A

A1(setting

DHDLKHKLGHGL

CC

Radarnampa(Heksadesimal

454A

AA(pitakon

——

CC

Radar ngirim(Heksadesimal

454A

A1 / A0

DHDLKHKLGHGL

CC

Ilustrasi:
Jembaré jalur:DH(dhuwur8 bit),DL( sedheng8bit
Jembar obyek deteksi min:KH(dhuwur8 bit),KL(sedheng8bit
Objek deteksi mindhuwur:GH(dhuwur8 bit),GL(sedheng8bit
Paritas bit:CC(Priksa XORsaka bait kapindho nganti bait kapindho pungkasan
Tuladha:
Setelan:45 4A A1 13 88 00 C8 00 C8 70(5000mm,200 mm,200 mm
pitakon:45 4A AA E0
wangsulan1:45 4AA113 88 00 C8 00 C8 70(A1:Nalika parameter diowahi
wangsulan2:45 4AA013 88 00 C8 00 C8 71(A0:Nalika parameter ora diowahi

Instalasi

8.1 Pancegahan instalasi
● Ing lingkungan kerja ruangan, lnd1xx kudu dipasang karo tutup protèktif supaya suhu internal sensor mundhak kanthi cepet amarga langsung suryo srengenge。
● Aja nginstal sensor kanthi obyek sing kedher utawa ngayun.
● Lnd1xx bakal diinstal adoh saka lingkungan karo Kelembapan, rereget lan bebaya karusakan sensor。
● Kanggo ngindhari sumber cahya njaba kayata suryo srengenge, lampu pijar, lampu neon, lampu strobo utawa sumber cahya infra merah liyane, sumber cahya njaba kasebut ora kudu ana ing ± 5 ° saka bidang deteksi.
● Nalika masang tutup protèktif, atur arah tutup protèktif lan mesthekake iku ing pasuryan saka lane, digunakake bakal mengaruhi akurasi pangukuran
● Dirating saiki sumber daya radar tunggal kudu ≥ 3A (24VDC).
● Interferensi sumber cahya sing padha kudu dihindari.Nalika sawetara sensor dipasang ing wektu sing padha, cara instalasi ing ngisor iki kudu ditindakake
a.Pasang piring isolasi ing antarane sensor sing cedhak.
b.Setel dhuwur instalasi saben sensor supaya bidang deteksi saben sensor ora ana ing ± 5 derajat saka bidang deteksi saben liyane.
c.Setel sudut instalasi saben sensor supaya bidang deteksi saben sensor ora ana ing ± 5 derajat saka bidang deteksi saben liyane.

Kode masalah lan ngatasi masalah

Kode alangan

No

alangan

Katrangan

001

kesalahan konfigurasi parameter

Konfigurasi paramèter kerja mesin liwat komputer ndhuwur ora bener

002

Fault tutup lensa ngarep

Tutup wis polusi utawa rusak

003

kesalahan referensi pangukuran

Data pangukuran reflektor padhang lan peteng ing njero mesin ora bener

004

Kesalahan motor

Motor ora tekan kacepetan sing disetel, utawa kacepetan ora stabil

005

Kesalahan komunikasi

Komunikasi Ethernet, transmisi data pangukuran diblokir utawa pedhot

006

Fault output

Output short circuit utawa mati

9.2 Ngatasi masalah

9.2.1kesalahan konfigurasi parameter

Reconfigure paramèter kerja radar liwat komputer ndhuwur lan ngirim menyang mesin.

9.2.2Fault tutup lensa ngarep

Tutup pangilon ngarep minangka bagéyan penting saka LSD1xxA.Yen tutup pangilon ngarep wis najis, cahya pangukuran bakal kena pengaruh, lan kesalahan pangukuran bakal gedhe yen serius.Mula, tutup pangilon ngarep kudu tetep resik.Nalika tutup pangilon ngarep ditemokake reged, gunakake kain alus sing dicelupake karo deterjen netral kanggo ngusap kanthi arah sing padha.Yen ana partikel ing tutup pangilon ngarep, jotosan dhisik nganggo gas, banjur usap supaya ora goresan tutup pangilon.

9.2.3kesalahan referensi pangukuran

Referensi pangukuran yaiku kanggo verifikasi manawa data pangukuran kasebut valid.Yen ana kesalahan, tegese data pangukuran mesin ora akurat lan ora bisa digunakake maneh.Sampeyan kudu bali menyang pabrik kanggo pangopènan.

9.2.4Kesalahan motor

Gagal motor bakal nyebabake mesin gagal mindai pangukuran utawa nyebabake wektu nanggepi sing ora akurat.Perlu bali menyang pabrik kanggo pangopènan.

9.2.5 Kesalahan komunikasi

Priksa kabel komunikasi utawa kegagalan mesin 

9.2.6 Fault output

Priksa kabel utawa mesin gagal

Lampiran II informasi pesenan

No

jeneng

Model

Cathetan

Bobot(kg

1

RadarSensor

LSD101A

Tipe umum

2.5

2

LSD121A

Tipe Input

2.5

3

LSD131A

Jinis pangukuran jembar lan dhuwur

2.5

4

LSD105A

Tipe long distance

2.5

5

LSD151A

Tipe InputTipe long distance

2.5

6

Kabel daya

KSP01/02-02

2m

0.2

7

KSP01/02-05

5m

0.5

8

KSP01/02-10

10m

1.0

9

KSP01/02-15

15m

1.5

10

KSP01/02-20

20m

2.0

11

KSP01/02-30

30m

3.0

12

KSP01/02-40

40m

4.0

13

Kabel komunikasi

KSI01-02

2m

0.2

14

KSI01-05

5m

0.3

15

KSI01-10

10m

0.5

16

KSI01-15

15m

0.7

17

KSI01-20

20m

0.9

18

KSI01-30

30m

1.1

19

KSI01-40

40m

1.3

20

Prtutup otective

HLS01

6.0


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:

  • Enviko wis spesialisasi ing Weigh-in-Motion Systems luwih saka 10 taun.Sensor WIM lan produk liyane dikenal kanthi akeh ing industri ITS.

    Produk sing gegandhengan