CET-DQ601B Pengisian Amplifier

CET-DQ601B Pengisian Amplifier

Katrangan singkat:

Enviko charge amplifier yaiku amplifier pangisi daya saluran sing voltase output sebanding karo muatan input.Dilengkapi sensor piezoelektrik, bisa ngukur percepatan, tekanan, gaya lan jumlah mekanik obyek liyane.
Iki digunakake kanthi wiyar ing konservasi banyu, daya, pertambangan, transportasi, konstruksi, lindhu, aerospace, senjata lan departemen liyane.Instrumen iki nduweni ciri ing ngisor iki.


Detail Produk

Produk Enviko WIM

Tag produk

Ringkesan fungsi

CET-DQ601B
amplifier pangisian daya yaiku amplifier pangisian saluran sing voltase output sebanding karo muatan input.Dilengkapi sensor piezoelektrik, bisa ngukur percepatan, tekanan, gaya lan jumlah mekanik obyek liyane.Iki digunakake kanthi wiyar ing konservasi banyu, daya, pertambangan, transportasi, konstruksi, lindhu, aerospace, senjata lan departemen liyane.Instrumen iki nduweni ciri ing ngisor iki.

1) Struktur kasebut cukup, sirkuit dioptimalake, komponen utama lan konektor diimpor, kanthi presisi dhuwur, swara sing kurang lan drift cilik, supaya njamin kualitas produk sing stabil lan dipercaya.
2).Kanthi ngilangi input atenuasi saka kapasitansi sing padha karo kabel input, kabel bisa ditambah tanpa mengaruhi akurasi pangukuran.
3).output 10VP 50mA.
4) Dhukungan 4,6,8,12 channel (opsional), DB15 connect output, tegangan kerja: DC12V.

Gambar

Prinsip kerja

CET-DQ601B pangisi daya amplifier dumadi saka tataran konversi daya, tataran adaptif, low pass Filter, dhuwur pass Filter, final power amplifier tataran overload lan sumber daya.Th:
1). Tahap konversi daya: kanthi amplifier operasional A1 minangka inti.
Penguat daya CET-DQ601B bisa disambungake karo sensor percepatan piezoelektrik, sensor gaya piezoelektrik lan sensor tekanan piezoelektrik.Karakteristik umum saka wong-wong mau yaiku jumlah mekanik diowahi dadi muatan Q sing sithik sing sebanding karo, lan impedansi output RA dhuwur banget.Tahap konversi pangisian daya yaiku ngowahi pangisian daya dadi tegangan (1pc / 1mV) sing sebanding karo pangisian daya lan ngganti impedansi output dhuwur dadi impedansi output sing sithik.
Ca---Kapasitansi sensor biasane sawetara ewu PF, 1 / 2 π Raca nemtokake wates ngisor sensor frekuensi rendah.

Gambar 2

Cc-- Output sensor kapasitansi kabel kurang swara.
Ci--Kapasitansi input saka amplifier operasional A1, nilai khas 3pf.
Tahap konversi pangisian daya A1 nggunakake Amplifier Operasional Presisi pita lebar Amerika kanthi impedansi input sing dhuwur, swara sing sithik lan drift sing sithik.Kapasitor umpan balik CF1 nduweni papat tingkat 101pf, 102pf, 103pf lan 104pf.Miturut teorema Miller, kapasitansi efektif sing diowahi saka kapasitansi umpan balik menyang input yaiku: C = 1 + kcf1.Where k iku gain mbukak-loop saka A1, lan nilai khas 120dB.CF1 yaiku 100pF (minimal) lan C kira-kira 108pf.Assuming sing input kurang swara kabel dawa sensor punika 1000m, CC punika 95000pf;Assuming sing sensor CA punika 5000pf, total kapasitansi caccic ing podo karo bab 105pf.Dibandhingake karo C, total kapasitansi 105pf / 108pf = 1 / 1000. Ing tembung liyane, sensor karo kapasitansi 5000pf lan kabel output 1000m padha karo kapasitansi umpan balik mung bakal mengaruhi akurasi CF1 0,1%.Tegangan output saka tataran konversi daya punika daya output saka sensor Q / umpan balik kapasitor CF1, supaya akurasi voltase output mung kena pengaruh dening 0,1%.
Tegangan output tataran konversi daya Q / CF1, supaya nalika kapasitor umpan balik 101pf, 102pf, 103pf lan 104pf, voltase output 10mV / PC, 1mV / PC, 0.1mv/pc lan 0.01mv/pc mungguh.

2).Tataran adaptif
Iku kasusun saka amplifier operasional A2 lan sensor sensitivitas nyetel potentiometer W. Fungsi saka tataran iki yaiku nalika nggunakake sensor piezoelektrik karo sensitivitas beda, kabeh instrument duwe output voltase normal.

3).filter pass kurang
Filter daya aktif Butterworth urutan kapindho karo A3 minangka inti nduweni kaluwihan komponen kurang, imbuhan trep lan passband warata, kang bisa èfèktif ngilangke pengaruh sinyal gangguan frekuensi dhuwur ing sinyal migunani.

4) Filter dhuwur pass
Filter pass dhuwur pasif urutan pertama sing kasusun saka c4r4 kanthi efektif bisa nyuda pengaruh sinyal gangguan frekuensi rendah ing sinyal sing migunani.

5) Penguat daya pungkasan
Kanthi A4 minangka inti gain II, proteksi sirkuit cendhak output, presisi dhuwur.

6).Tingkat kakehan
Kanthi A5 minangka inti, nalika voltase output luwih saka 10vp, LED abang ing panel ngarep bakal sumunar.Ing wektu iki, sinyal bakal truncated lan kleru, supaya gain kudu suda utawa fault kudu ketemu.

Parameter teknis

1) karakteristik input: daya input maksimum ± 106Pc
2) Sensitivitas: 0.1-1000mv / PC (- 40'+ 60dB ing LNF)
3) Penyesuaian sensitivitas sensor: turntable telung digit nyetel sensitivitas pangisian daya sensor 1-109.9pc/unit (1)
4) Akurasi:
LMV / unit, lomv / unit, lomy / unit, 1000mV / unit, nalika kapasitansi sing padha karo kabel input kurang saka lonf, 68nf, 22nf, 6.8nf, 2.2nf, kondisi referensi lkhz (2) kurang saka ± kondisi kerja sing dirating (3) kurang saka 1% ± 2%.
5) Filter lan respon frekuensi
a) Filter pass dhuwur;
Frekuensi watesan ngisor yaiku 0.3, 1, 3, 10, 30 lan loohz, lan panyimpangan sing diidini yaiku 0.3hz, - 3dB_ 1.5dB; l.3, 10, 30, 100Hz, 3dB ± LDB, slope atenuasi: - 6dB / cot.
b) saringan low pass;
Frekuensi watesan ndhuwur: 1, 3, lo, 30, 100kHz, BW 6, panyimpangan sing diidini: 1, 3, lo, 30, 100khz-3db ± LDB, slope atenuasi: 12dB / Oct.
6) karakteristik output
a) Amplitudo output maksimum: ± 10Vp
b) Maksimum output saiki: ± 100mA
c) Resistansi beban minimal: 100Q
d) Distorsi harmonik: kurang saka 1% nalika frekuensi luwih murah tinimbang 30kHz lan beban kapasitif kurang saka 47nF.
7) Swara:<5 UV (gain paling dhuwur padha karo input)
8) Indikasi kakehan: nilai puncak output ngluwihi I ± ( Ing 10 + O.5 FVP, LED urip kira-kira 2 detik.
9) Preheating wektu: bab 30 menit
10) Sumber daya: AC220V ± 1O%

cara panggunaan

1. impedansi input daya amplifier dhuwur banget.Kanggo nyegah awak manungsa utawa voltase induksi eksternal saka ngilangi amplifier input, sumber daya kudu dipateni nalika nyambungake sensor menyang input amplifier pangisian daya utawa nyopot sensor utawa curiga konektor kasebut longgar.
2. sanajan kabel dawa bisa dijupuk, extension kabel bakal introduce gangguan: gangguan gawan, gerakan mechanical lan swara AC mlebu kabel.Mulane, nalika ngukur ing situs, kabel kudu kurang gangguan lan shorten okehe, lan iku kudu tetep lan adoh saka peralatan daya gedhe saka baris daya.
3. welding lan Déwan konektor digunakake ing sensor, kabel lan daya amplifier banget profesional.Yen perlu, teknisi khusus kudu nindakake welding lan perakitan;Fluks larutan etanol anhidrat Rosin (lenga las dilarang) kudu digunakake kanggo welding.Sawise welding, bal katun medical bakal ditutupi karo alkohol anhydrous (alkohol medical dilarang) kanggo ngilangke flux lan grafit, lan banjur garing.Konektor kudu tetep resik lan garing, lan tutup tameng kudu dicopot yen ora digunakake
4. kanggo njamin akurasi instrumen, preheating kudu ditindakake 15 menit sadurunge pangukuran.Yen asor ngluwihi 80%, wektu preheating kudu luwih saka 30 menit.
5. Tanggepan dinamis saka tataran output: utamané ditampilake ing kemampuan kanggo drive mbukak kapasitif, kang kira-kira dening rumus ing ngisor iki: C = I / 2 л Ing rumus vfmax, C punika kapasitansi mbukak (f);Aku output tataran output kapasitas saiki (0.05A);V voltase output puncak (10vp);Frekuensi kerja maksimal Fmax yaiku 100kHz.Dadi kapasitansi beban maksimal yaiku 800 PF.
6). Imbuhan saka kenop
(1) Sensitivitas sensor
(2) Keuntungan:
(3) Gain II (gain)
(4) - 3dB watesan frekuensi kurang
(5) Watesan ndhuwur frekuensi dhuwur
(6) Kakehan beban
Nalika voltase output luwih saka 10vp, lampu kakehan kelip-kelip kanggo pituduh pangguna sing wangun gelombang kleru.gain kudu suda utawa.fault kudu ngilangi

Pilihan lan instalasi saka sensor

Amarga pilihan lan instalasi sensor duwe pengaruh gedhe ing akurasi pangukuran amplifier, ing ngisor iki minangka pambuka ringkes: 1. Pamilihan sensor:
(1) Volume lan bobot: minangka massa tambahan saka obyek diukur, sensor pesti bakal mengaruhi negara gerakan sawijining, supaya massa ma sensor dibutuhake kanggo dadi kurang adoh saka massa m obyek diukur.Kanggo sawetara komponen sing dites, sanajan massa gedhe sakabèhé, massa sensor bisa dibandhingake karo massa lokal saka struktur ing sawetara bagéan saka instalasi sensor, kayata sawetara struktur lancip-walled, kang bakal mengaruhi lokal. status gerak saka struktur.Ing kasus iki, volume lan bobot saka sensor kudu dadi cilik sabisa.
(2) Frekuensi resonansi instalasi: yen frekuensi sinyal sing diukur yaiku f, frekuensi resonansi instalasi kudu luwih gedhe tinimbang 5F, dene respon frekuensi sing diwenehake ing manual sensor yaiku 10%, yaiku kira-kira 1/3 saka resonansi instalasi. frekuensi.
(3) Sensitivitas pangisian daya: sing luwih gedhe luwih apik, sing bisa nyuda gain amplifier daya, nambah rasio sinyal-kanggo-gangguan lan nyuda drift.
2), Instalasi saka sensor
(1) Ing lumahing kontak antarane sensor lan bagean dites kudu resik lan Gamelan, lan unevenness bakal kurang saka 0.01mm.Sumbu bolongan sekrup sing dipasang kudu konsisten karo arah tes.Yen lumahing soyo tambah atos utawa frekuensi diukur ngluwihi 4kHz, sawetara grease silikon resik bisa Applied ing lumahing kontak kanggo nambah kopling frekuensi dhuwur.Nalika ngukur impact, amarga pulsa impact duwe energi transien gedhe, sambungan antarane sensor lan struktur kudu dipercaya banget.Paling apik nggunakake bolt baja, lan torsi instalasi kira-kira 20kg.Cm.Dawane bolt kudu cocog: yen cendhak banget, kekuwatane ora cukup, lan yen dawa banget, celah antarane sensor lan struktur bisa ditinggalake, kaku bakal suda, lan frekuensi resonansi. bakal suda.Bolt ngirim ora ngaco menyang sensor kakehan, yen bidang dhasar bakal mbengkongaken lan sensitivitas bakal kena pengaruh.
(2) Gasket insulasi utawa blok konversi kudu digunakake ing antarane sensor lan bagean sing diuji.Frekuensi resonansi gasket lan blok konversi luwih dhuwur tinimbang frekuensi geter struktur, yen ora, frekuensi resonansi anyar bakal ditambahake ing struktur kasebut.
(3) Sumbu sensitif sensor kudu konsisten karo arah gerakan bagean sing diuji, yen ora, sensitivitas aksial bakal mudhun lan sensitivitas transversal bakal nambah.
(4) Jitter kabel bakal nimbulaké kontak miskin lan gangguan gesekan, supaya anjog metu arah sensor kudu bebarengan arah gerakan minimal obyek.
(5) Sambungan bolt Steel: respon frekuensi apik, frekuensi resonansi instalasi paling dhuwur, bisa nransfer akselerasi gedhe.
(6) Sambungan bolt terisolasi: sensor terisolasi saka komponen sing bakal diukur, sing bisa nyegah pengaruh medan listrik lemah ing pangukuran.
(7) Sambungan saka basa soyo tambah Magnetik: basa soyo tambah Magnetik bisa dipérang dadi rong jinis: jampel kanggo lemah lan non jampel kanggo lemah, nanging ora cocok nalika akselerasi ngluwihi 200g lan suhu ngluwihi 180.
(8) Ikatan lapisan lilin tipis: cara iki prasaja, respon frekuensi sing apik, nanging ora tahan suhu dhuwur.
(9) Sambungan bolt ikatan: bolt pisanan diikat menyang struktur sing bakal diuji, banjur sensor dicopot.Kauntungane ora ngrusak struktur.
(10) Pengikat umum: resin epoksi, banyu karet, lem 502, lsp.

Aksesoris instrumen lan dokumen sing diiringi

1).Siji saluran listrik AC
2).Manual pangguna siji
3).1 salinan data verifikasi
4).Satu salinan daftar pengepakan
7, Dhukungan teknis
Hubungi kita yen ana kegagalan sajrone instalasi, operasi utawa periode garansi sing ora bisa dikelola dening insinyur listrik.

Cathetan: Nomer bagean lawas CET-7701B bakal mandheg digunakake nganti pungkasan taun 2021 (31 Desember 2021), wiwit tanggal 1 Januari 2022, kita bakal ganti menyang nomer bagean anyar CET-DQ601B.


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:

  • Enviko wis spesialisasi ing Weigh-in-Motion Systems luwih saka 10 taun.Sensor WIM lan produk liyane dikenal kanthi akeh ing industri ITS.

  • Produk sing gegandhengan